Sådan laver du en iglo kage…

Jeg er flere gange blevet spurgt hvad man gør, hvis man skal lave en halvrund kage og ikke har en halvrund bageform. Løsningen er simpel, man lægger kagen sammen i en skål, så den får en halvrund facon. Jeg har fotograferet undervejs, men chokoladekage og chokoladecreme er altså ikke det letteste at fotografere… Denne kage er lavet i en skål der er ca. 25 cm i diameter og ca. 11 cm høj (skålen rummer lige præcis 3 l)

Først skærer du din kage ud i bunde (eller også køber du nogen)


Så forer du en skål med plastik (jeg bruger en opklippet frysepose). Nu skærer du en eller flere bunde til, og kommer dem i skålen så siderne er helt dækket. Stænk med lidt vanillesirup, likør eller lignende.


Nu lægger du det første lag fyld i kagen, kom lidt fyld en anelse op af siden på kagen.


Herefter skærer du en bund til, så den passer over fyldet, stænker den og lægger endnu et lag fyld og en bund… fortsæt til skålen er fuld, – eller du ikke har mere fyld eller kage.


Så foldes plastikposen ind over kagen og den sættes på køl mindst 3 timer, så fyldet sætter sig…

Nu har en iglo jo også en udgang og i dette tilfælde laves den af kagerester som jeg blender med lidt vanille sirup og smørcreme, til en slags romkugle. Denne masse trykker jeg sammen til en tyk pølse som jeg pakker ind i en plastikpose og stiller på køl med kagen.


Når kagen har sat sig vendes den ud på det fad (eller plade) kagen skal laves på


Kagen smøres op med smørcreme så huller og ujævnheder dækkes. Det samme gøres med “udgangs-pølsen”


Kagen kommes igen på køl, til smørcremen er stivnet. Så rulles 500 g hvid sugarpaste ud i 3 mm tykkelse og igloen overtrækkes. Nu skærer du udgangs-pølsen til og sætter den ind til igloen og overtrækker udgangen. Jeg har sat et stykke sugarpaste på enden af udgangen, så overtrækket går lidt ud over kanten…


Herefter kan du lave streger på kagen så det ligner sne-blokke. Jeg bruger et værktøj der kaldes dresden-tool (den sorte pind) men du kan også bruge den sløve side af en bordkniv eller lignende…

Nu er det tid til at komme lidt royal icing (glasur) på fadet så det ligner is og sne. Denne iglo fik selskab af nogen pingviner, som jeg har lavet efter denne beskrivelse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Comments

 1. Den er fantastisk!!!!

  Nu ved du, hvad jeg ønsker mig til min fødselsdag!

 2. Hvor er den dog flot den Pingu-kage..og selvfølgelig er det da lige kagen itl Husejer 🙂

 3. Genialt! Jeg elsker arbbeskrivelser og din var da helt fantastisk! Fyldet ser helt fantastisk ud – hvad er det for en og hvordan laver du den? Go weekend!

 4. Jeg bliver helt benovet over din kagekunst. Tænk hvis man kunne gøre det efter. Bliv endelig ved med at sætte alle de skønne billeder på bloggen så man kan savle over dem.

 5. husejer, næ det er ikke den kage du skal ha’… jeg har en ganske særlig pingu-kage i tankerne til dig 🙂

  tak for roserne anne og karen. Fyldet er en chokoladetrøffelcreme lavet med chokoladeskildpadder. Det smager super.

 6. Altså – du får det til at se så let ud, men….. Du skal have stor tak for at du deler med hvorledes du gør og hvor er det altså bare flot…..

 7. Den blev flot.
  Jeg har lavet et par stykker selv:
  http://katrubenstein.blogspot.com/2007/03/cakes.html

  Rigtig flotte kager du laver.

 8. Nååårrh en sød pingo kage :):) Kommer du ikke til Nanna’s konfirmation og laver fin kage? 😀 aj der er vist ikke plads på budgettet… men hold da op du laver nogen unikke kager 🙂

 9. Hvor vildt!
  Jeg var med til du vendte kagen ud på bordet – så de ender jeg nok, hvis jeg nogensinde laver en rund kage… men det kunne da også være flot – altså i min verden 🙂

 10. tak skal I ha’ allesammen. Og velkommen til karen, anette og kat.

  Helle, du kan sagtens finde ud af at overtrække den med sugarpaste.

 11. Hold da moly et godt tip. Man kan vel også bruge det til en fodboldkage, kan man ikke?

  Er altså stadig virkelig imponeret over dine kager.

 12. Johanna, det er lige det man kan… bruge samme fremgangsmåde til at lave en halv (måske også en hel) fodbold eller en dino-kage som dem du kan se i mit galleri. Man kan også finde en skål som er lidt højere og smaller og stikke en “benløs” barbiedukke i og så har man pludselig en kjolekage… Jeg brugte i øvrigt også denne metode da jeg lavede kæmpekoppen til min fødselsdag.

 13. jeg fandt din side dajeg skulle bruge noget inspiration til en kage konkurrence i vuggestuen, og jeg faldt over din iglo kage:) den var slet ikke så svær som jeg troede ( og jeg fik endda bygget 2 igloèr sammen) og lur mig om jeg ikke vandt første pladsen:) mange tak for en god side med mange ideer tror nok at jeg skal prøve nogle af de mere krævende på et tidspunkt 🙂

 14. Hvor er det godt at høre, at du kunne bruge anvisningerne Judith og tillykke med 1. præmien…

 15. Super skønne kager du får lavet.
  Din iglokage vil jeg lave til en fodboldkage.
  Men hvor mange “portioner” af dejen har du brugt til din iglokage?

 16. Hej anonyme. Hvor meget kage jeg helt præcist har brugt til denne kage kan jeg ikke huske, men hvis du bager en kage med en diameter på 26 cm. og deler den i 3-4 bunde bør du have rigeligt… det kommer jo selvfølgelig også an på, hvor stor en skål du bruger til at lægge kagen sammen i…

 17. Hejsa 🙂

  Det er super fantastisk det du kan lave.
  Men hVad er det for noget fyld som du putter i iglo kagen 🙂 ?

 18. Velkommen til Rikke. Fyldet i denne kage er chokolade-trøffel-creme, men du kan bruge lige hvad du har lyst til, bare det er en fast creme.

 19. Før jeg kaster mig ud i dette projekt… : du siger fyldet skal være fast, vil en jordbærmousse imellem et af lagene være fast nok, tror du? Og skal bunden man beklæder skålen med helst være, så vidt det er muligt, i hele stykker eller vil små stykker mon gå? (har nemlig nogle bunde, nu i fryseren, der gik ret meget i smadder da jeg skulle prøve at flytte rundt på dem). Mvh Marie

 20. Wauw hvor er den fin 🙂

 21. Pingback: Kagetosserne anno 2013 - flash, opskrifter, og meget mere! - Side 81

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.