Så er der bagt kager til søndag

På søndag har sønnikke jo inviteret til boller og lagkage hos moren. Så nu har jeg bagt og lagt sammen efter alle kunstens regler. Den ene kage er inspireret af “Bettys bryllupskage” som vist findes flere steder rundt omkring på internettet. Her får du hendes opskrift på lagkagebunde:

Jeg bagte bundene enkeltvis i en 26 cm. springform. Derudover har jeg lavet en chokoladekagebund af samme slags som jeg brugte til mariehønen, jeg halverede bare portionen og kom den i en 26 cm. springform, den fik også lidt kortere tid i ovnen.

Kagen skal fyldes med hindbærmousse og tobleronecreme. Hindbærmoussen er den samme slags som i mariehønen. Opskriften på tobleronecreme kommer her:

Nu er vi jo en stor og kageglad familie så vi skal have en kage mere, det bliver en kage med drømmekagebunde tilsat revet marcipan og hakket chokolade…
I denne kage kommer jeg orangechokolade-trøffel-creme og friske jordbær, cremen er let at lave, men skal laves dagen før, da den skal hvile min. 8 timer i køleskabet.

Jeg har lavet trøffel-cremen af lys-orangechokolade og tilsat et skvæt Grand Manier, hvis den bare smager halvt så godt, som den dufter, så bliver det lækkert.

Kagerne lægger jeg sammen i ringen fra en springform, så bliver kanten fin og pæn. Når kagen har trukket og sat sig min. 4 timer, så smører jeg et tyndt lag chokoladesmørcreme på siden og toppen før jeg overtrækker den med marcipan eller sugarpaste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Comments

 1. Det er dog en fantastisk side at komme ind på! Hele familen har stået og savlet over pc skærmen og klaget over at jeg ikke kan bage sådanne kager. Det kan jeg ikke,
  Men jeg vil helt sikket kigge forbi tit 🙂

 2. Du skal være så hjertelig velkommen til at kigge forbi, ligeså tit du har lyst Susan.
  Pia

 3. Wauw, din side er bare lige den udfordring jeg har ventet på. Nu skal der laves kager:) God weekend!

 4. Åhhh Pia, jeg må en dag have modet til at kaste mig ud i at lave en af dine kager 🙂

 5. Sifka og Lene, det er altså skønt, hvis jeg kan inspirere nogen udi kagernes forunderlige univers.

 6. Hejsa

  Det er virkelig en fantastisk side du har her, man drømmer sig helt væk i dine flotte kager, og kan næsten smage dem.

  Jeg har selv en passion for at bage og blev glad da jeg fandt ud af at du lægger dine opskrifter ud ikke mange vil af med dem:-)

  Der er dog en opskrift som jeg søger, men ikke har haft held til at finde, det er en opskrift på “konfektbunde”.
  Ved du evt. hvordan man laver sådan nogle?

 7. Velkommen til og tak for de pæne ord Anne Marie. Konfektbunde har jeg aldrig hørt om, og dog… Der er nogen der kalder mud-cake for konfektkage, så måske er det det du leder efter eller kunne det være marcipanbunden som jeg nogle gange ligger mellem bunde af mudcake?

 8. Tine Meilhede

  Hmm, gad vide om du ser kommentarer i gamle indlæg? Jeg prøver…
  Jeg var så dum at vise din side til min kæreste, så nu vil han have en sugarpaste lagkage til sin fødselsdag med tobleronecreme… Så er mit spørgsmål – kan toblerone cremen mon laves ligesom skildpaddecremen, så man blot opvarmer fløde og chokolade..?! Det andet virker som noget der godt kunne gå galt for mig nemlig 🙂

 9. Velkommen til Tine. Jo, jeg ser også kommentarer på ældre indlæg. Du kan sagtens lave tobleronecremen som “trøffel-creme” men konsistensen bliver jo lidt anderledes. Hvis du vil lave den med smeltet chokolade vendt i flødeskum så husk at du skal vende chokoladen i flødeskummet sådan lidt efter lidt.

 10. Tåber

 11. Sikke en dejlig opskrift 🙂 Hurtigt spørgsmål – er opskriften på lagkagebundene tilment at bage i én springform – dvs. ikke enkeltvis?

 12. Hejsa.
  Så skal jeg prøve at lave en sjov kage igen.
  Håber, at du lige kan hjælpe mig med 2 spørgesmål *SS*.
  Jeg købte fondant for ½ år siden og brugte noget til mariehønen, og siden har det lagt i køleskabet. Mon det stadig kan bruges til næste kage…. ?
  Min næste kage skal være en golfbold-kage. Og der skal jeg jo trykke huller ned i med den lille runde pind. Men hvad skal jeg ligge under fondant for at kunne lave markering nok. Regner med en chokoladekage, men det dur jo ikke bare at smører abrikos på. Det er ikke nok til at kunne markerer i, hvis du forstår, hvad jeg mener.
  Ellers bare en kæmpe tak for en inspirerende side.
  Hilsen Tina

 13. Hejsa

  Jeg har bagt 3 x de bedste lagkagebunde efter ovenstående opskrift da jeg skulle lave en lagkage i bradepande str. De så super lækre ud og virkede rigtig svampede … Meen efter kagen blev lagt sammen med hindbærmouse og chokolademouse og overtrukken med fondant for derefter og blive fryset ned blev de desværre ret tørre… Øv øv
  Hvad er der gået galt? Egner opskriften sig bare ikke til at komme i fryseren? Har ikke så meget erfaring med alt det kage bageri, men det er jo rart og vide til en anden gang 🙂
  Mvh. Marlene

 14. Tak for en fantastisk side med skøn inspiration og hjælp.
  Jeg skal lave dåbskage til sidste weekend i september i firkantet form 33×30. Hvor mange portioner af dejen ville du anbefale til 3 bunde?

  Mvh Bettina

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.