Orangegrene

20121212-162725.jpg

Det er ganske simpelt, men tager lidt tid. Man skærer skrællen af 4-6 øko appelsiner. Og sørger for ikke at få for meget af den bitre hvide hinde med. Så klipper eller skærer men skrællerne i ca 1 cm tykke strimler og kommer dem i en gryde med vand. Bring vandet med skallerne i kog. Skift vandet og gentag et par gange. Sidste gang koges skallerne til de er møre. Det tager nok omkring 40 min. Hæld skaller i en sigte og lad dem dryppe af. Imens koger du en sirup af 1 cup sukker og 1 cup vand. Når sukkeret er opløst kommes skallerne i sukkerlagen, som koges ind til halvdelen. Skallerne tages op og ligges til tørre på en rist til næste dag.

Nu kommer den tricky del, hvor der skal smeltes og temperes chokolade for at de kandiserede appelsinskaller kan blive overtrukket med fed mørk chokolade. Det kan ikke betale sig at springe over her.

God mørk chokolade smeltes over vandbad til det er 48 grader, tages af. Tilsættes 1/3 hakket mørk chokolade og køles (når alt chokoladen er smeltet) ned til 27 grader. Tilbage på vandbadet varmes chokoladen op til 30 grader og så er du klar til at overtrække skallerne.

Læg de overtrukne skaller på bagepapir og lad chokoladen størkne.

Et voila; orangegrene af den aller fineste slags.

20121212-163739.jpg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.