Og det blev godt vejr…

Kan I huske, når man som barn tog en mariehøne på pegefingeren og sendte den til himmels med ordene: Marie – Marie – Marolle flyv op til Vorherre og bed om godt vejr. Det er en hyggelig gammel remse, som jeg i den grad kom til at tænke på i dag. For netop som jeg havde lagt sidste hånd på dagens kage-projekt så brød solen frem.

Denne Mariehøne blev dog heldigvis på fadet. Hun er lavet af chokoladekage og fyldt med den lækreste hindbærmousse (eller fromage eller hvad vi nu skal kalde det – se tidligere indlæg) og bagefter er hun overtrukket med en blanding af marcipan og sugarpaste. Græskanten er sprøjtet i royal icing (glasur lavet på æggehvide og flormelis og lidt citronsaft) og blomster, sommerfugle og sljøfen er lavet i sugarpaste tilsat lidt tylosepulver.

Opskriften på chokoladekagen kommer her:

Du får også lige opskriften på hindbærmouse:

I morgen er det Sankt Hans. Vi skal til Ganløse og grille og lave bål med familien, det skal nok blive hyggeligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Comments

 1. Hold da helt kæft hvor er du bare dygtig 🙂
  Er sgu imponeret over alle de fine kager du kan lave

 2. Hej, det er virkelig nogle flotte og lækre kager du laver! Hold da op, jeg er meget imponeret:0) Jeg elsker selv at lave dejlige og flotte kager, men er slet ikke så erfaren. Har netop fået to “bestillinger” af veninder, på henholdsvis en kage formet som en x-box spillekonsol og en Mickey mousekage… Jeg aner ikke hvordan man former en kage til andet end rund og firkantet, måske du kan give mig nogle “fif”?
  Har netop bagt dine hvid cokolade-marcipan-båbær muffins, mums de var gode!!
  Mange hilsner Mitzi:0)

 3. Hej.. ej hvor er det virkelig nogle kanon flotte kage, du laver. Jeg vil os gerne selv afprøve det. Men har lige et lille spørgsmål, som jeg håber du evt vil hjælpe mig med. Jeg skal lave en prinsessekage, hvor jeg vil tegne figuren på ved hjælp af den sprøjte pose. hvad skal jeg bruge af glasur til den. Resten er sugerpaste. Men venlig hilsen Sine

 4. Anonymous

  Jeg har et spørgsmål til din hindbærmousse, som jeg gerne vil prøve at forsøge mig med. Når du skriver yoghurt naturel, er det så letmælks-, sødmælks- eller en helt anden type yoghurt du bruger?
  Hilsen Anne

 5. @Anne, opskriften er vist fra før der var flere valgmuligheder på den front. Men som regel bruger jeg en fed græsk yoghurt, for det er det der oftest er at finde i køleskabet.

 6. Hejsa. Kan jeg spørge om noget?
  det er fordi du skriver at kagen er fyldt med hindbær moussen eller hvad det var, hvordan er det inde i kagen? det forstår jeg ikke?

 7. Kære Cecilie, kagen er lavet på samme måde som Iglo-kagen (den finder du under etiketter ude i venstre side af bloggen) dvs. den består af kagebunde lagt sammen med hindbærmousse/fromage i en skål, så den får den runde facon.

 8. okay, det er bare fordi jeg ved intet om det her, hvilket betyder at jeg heller ikke ved hvordan kager lægges sammen :s

 9. Anonymous

  hej, rigtig mange flotte kager du har lavet…. har lige et spørgsmål, hvad er det for plader du bruger til at bygge dine kager på de sølv og guldfarvede??

 10. Hej, jeg ville bare lige sige at nu har jeg brugt din hindbærmousse et par gange, både med chokoladebunde og lyse bunde. Min familie lige frem tigger mig om at lave masser af den mousse til dem, de er helt vilde med den. Har sørget for at fortælle hvor jeg har opskriften fra 🙂

  Til lørdag laver jeg den med lys kage i min hjerteform fra Wilton, plus chokoladekage med tobleronecreme i sammen form.

  Pynten bliver nok ikke så vild da jeg skal lave en stor frokost buffet til 2 familie også.. 😀

  Jeg bruger også hindmoussen til at lade kajkager da jeg syns den traditionelle smørcreme ofte bliver lidt.. hmm trist. Mine kajkager er meget populære mellem kvarterets børn, takket være din mousse 🙂

  Så jeg vil bære sige SÅ mange gange tak 🙂

  Hilsen Camilla

 11. Hvordan sidder Mariehønens hoved fast??

 12. Pingback: [Opskrift]: Fødselsdagslagkage med et strejf af bryllupskage |

 13. Pingback: Smil Emil ! | Sukkerheksen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.