Noget om ændrede planer og curry variationer.

Efter æblefjernsynets indtog i husstanden har jeg set ret mange madudsendelser. Som podcast. Det er et helt igennem genialt koncept. Og da jeg forleden aften lå og så Spise med Prise goes hot (eller noget i den stil) har jeg drømt om vindaloo… Varm, krydret, intens lammecurry. Faktisk har jeg haft lyst til at prøve kræfter med det indiske køkken rigtig længe, og er super glad for de kogebøger der lå under træet.

Men mens tusindvis af mennesker i københavns gader har fejret dronningens 40års  regentjubilæum, ryddede jeg op og ud i mine køkkenskabe. Det var ikke sådan lørdagen var planlagt, men det var sådan det blev. For de enkelte møl jeg de sidste par uger har undret mig over hvor kom fra… need I say more?

Så jeg har smidt ud, kigget efter, sorteret og støvsuget og vasket mine køkkenskabe. Og sat al ting tilbage på deres plads. Nu ved jeg til gengæld hvad jeg.

Og så skulle (mel)lageret jo genopfyldes, og helst inden forretningerne lukkede. Og hvad skulle vi nu ha’ til middag, når der nu ikke var tid til at lave vindaloo i dag…

Et kort kig i kogebogen og der var flere retter der lokkede. Køledisken i Føtex afgjorde dog, at det skulle være noget med laks, og i grøntafdelingen fristede et stor blomkål. Med i kurven røg koriander, løg, tomater, og peberfrugter, kokosmælk og tomatpure og sammen med køkkenskabets udvalg af varme og kraftige krydderier kom menuen til at stå på laksecurry og blomkålscurry med rød peber i stedet for grøn. Kæresten og hans søn fik ris til, jeg prøver at undgå for meget stivelse i øjeblikket, så jeg nøjedes bare med de to curries, der smagte skønt sammen.

Opskrifterne får du ikke her, men jeg er sikker på, at du kan finde nogle rigtig gode på google.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments

  1. Det lyder som en bog jeg skal kigge efter på biblioteket – skal nok ikke have flere kogebøger permanent ind på hylden pt.

    De lyder nemlig temmelig spændende begge varianter ud har nævnt her.
    🙂

  2. ja, jeg sender også biblioteket en tanke, når jeg se din skønne aftensmad.. Jeg er vist også nødt til at prøve et pr indiske retter. Er så lækkersulten for tiden, men heldigvis efter RIGTIG mad ala simremad. Nam nam 🙂

  3. mmmm det ser lækkert ud 🙂
    Vi har også haft besøg af de fantastisk møl…det tog næsten et år at blive fri for dem – men håber vi har set de sidste nu!!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.