Mud Cake

Hele huset dufter af chokoladekage. Det er ikke hvilken som helst chokoladekage, det er min favorit chokoladekage. Kagen er til en gut som fylder 18 år på søndag, men den bliver altså bedre af at hvile et par dage i køleskabet. Så har jeg også bedre tid til at fylde og pynte den…
Kagen er nem at lave, bare husk at holde ovndøren lukket de første 50 min. opskriften er fra en af mine ynglingsbøger “The Essential Guide to Cake Decorating” men du får den her:

Tænd ovnen på 160 grader og smør bageformen og for den med bagepapir.

Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selv-hævende mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.

Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.

Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.

Det kan være rigtig svært at finde selv-hævende mel i Danmark, så jeg bruger en opskrift fra Nigella Lawson: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

97 Comments

 1. Jeg kom tilfældigvis forbi din blog, da jeg søgte efter information om sugarpaste. Blev helt mundlam over dine smukke kager. Fes hurtigt i den lokale Panduro og købte dekorationsmasse og farver – jeg skulle prøve med mine egne hænder, hvor svært dekorationens kunst er. Jeg bagte først muffins efter din mudcake-opskrift – hvor er de fremragende og meget nemme at lave! Chokoladesmørcremen blev også god.
  Jeg forsøgte mig med at lave små blomster af dekorationsmassen, inspireret af dig. Jeg skar ud i frihånd, da jeg ikke er i besiddelse af udstikkere, og resultatet blev faktisk rigtigt godt. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver disse kager (tror heller ikke min familie ville tilgive mig… 🙂 ).
  Men tusind tak for en opskrift på de mest fantastiske chokoladekager, jeg nogensinde har smagt. Og så glæder jeg mig til at eksperimentere noget mere med dekorationen.
  – Mette, Århus.

 2. Velkommen til Mette, hvor er jeg glad for at kunne inspirere dig, for det er en skøn hobby.

 3. Hejsa…
  Jeg skulle lave en dåbskage og valgte at lave den ud fra din opskrift på Mud Cake. Dog kom det bag på mig at opskriften ikke passede til en form på 30 cm, som jeg gik ud fra i dit skema! Kan det være fordi at din opskrift går ud fra eks. en firkantet form som er 30X30? og ikke 30X20 som min for er….

  Ellers en super side…

  Mvh. Lena

 4. Velkommen til lena. Du svarer faktisk selv på dit spørgsmål… med firkantede forme menes nemlig kvadratiske. Jeg kan næsten regne ud, at din kage “voksede” ud af formen, det er ærgerligt, men det sker jævnligt også for mig 😉

 5. Anonymous

  kære kagekone
  Jeg har længe abonneret på din blog og nyder at se dine “produkter”. De er fantastiske.
  Jeg købte en meget dyr spring form FORDI NU SKULLE JEG rigtig bage mud cake, jeg købte en 28 cm form og gik udfra din opskrift til 28 cm, meeen… nu ligger halvdelen i bunden af ovnen. Den er vokset udover, skulle jeg have lavet kagen efter 26 cm til en 28 cm form for at undgå dette??
  Forresten skal mud cake muffins også stå et par dage før de er bedst ligesom med mud kagen?
  Jeg har lavet dine cupcakes med smør creme. De er fantastiske! 😛
  Kender du andre former for smørcreme, da jeg ikke er så vild med cream cheese frosting, vil jeg gerne have andre alternativer. Hvad med hindbær? vil det være muligt eller for flydende.
  Venter spændt på flere af dine blogs 🙂
  god påske
  venligst
  Rikke, Århus C

 6. velkommen til Rikke. Hvor er det ærgerligt at din kage flød over. Nu ved jeg ikke hvor høj din form er, men jeg har aldrig oplevet det i nogen af mine forme som vel er omkring 7,5 cm. høje… Det er altid en god ide, kun at fylde formen 3/4 op (næsten uanset hvilken kage det drejer sig om) så er man (næsten) på den sikre side…

  Muffins bagt af mudcake har også godt af et par dage på køl, – det er som om kagen sætter sig og smagen bliver mere intens.

  Prøv at google “frosting” eller “butter cream frosting” eller kig forbi http://www.kageportalen.dk og kig under smørcremer.

 7. Hej Kagekone. Jeg har været i Australien i 6 måneder og dernede fik jeg serveret mud cake, og savner det efter jeg er kommet hjem. Nu kom jeg så til at spekulere over dit alternativ til det selvhævende mel. Er det som erstatning for alt mel eller er det kun for det selvhævende…? Og er varierer mængden efter hvor stor en kage man skal bage?

 8. Hej Anders og velkommen til. Det hjemmelavde selvhævende mel fungerer fuldstændig som købt selvhævende mel, så hvis du laver en portion efter den foreslåede opskrift, vil du have noget tilovers. Det kan du enten gemme til senere brug eller smide ud. Jeg bager jo ret ofte og laver derfor selvhævende mel af 1 kg. mel af gangen og det holder fint en måned eller to i en lufttæt beholder.

 9. Okay mange tak. Så vil jeg vist igang med at bage:-) Mud Cake er simpelthen det bedste kage man kan få..!;-)

 10. Dine kager er intet mindre end fantastiske. Jeg er meget imponeret.

  Har lige et spørgsmål til dine mud-cup cakes. Hvor længe giver du dem i ovnen og ved hvilken temperatur?

  Hvordan skal konsistensen være i både cup cakes og kage? Har en ide om, at den er meget svampet, men det er kun et gæt.

  Mange venlige hilsner fra en meget lækkersulten Nadia 🙂

 11. velkommen til nadia. Mudcake bages ved 160 grader, som der står i opskriften. Hvor længe det tager før den er færdig er ikke altid til at sige… du må prøve dig frem med en kødnål eller lignenden. Men for hele kager er det vel 1-1½ time og for cupcakes er det som regel 20-30 min. De skal være bagt, men ikke overbagt, det kan godt kræve lidt øvelse… de bliver aller bedst hvis du bager dem et par dage (eller mere) i forvejen og gemmer dem i køleskabet.

 12. Hej Kagekone

  Jeg fik bagt din mudderkage med hindbærmousse og overtrukket med chokoladeganache. Det var mildest talt en succes! Så mange tak for inspirationen og opskriften 🙂

  /Michael

 13. Godt at høre Michael.

 14. Kære Kagekone
  Har du prøvet at lave denne kage som dåbskage? Kan man pynte den med marcipan og pynt? (lidt ligesom en bryllupskage)

  Du skriver ikke noget om hvor mange personer kagerne er til, hvor stor, eller hvor mange kager tror du der skal til for at “mætte” 45 personer?

  Glæder mig til at afprøve din opskrift
  Mvh Kirsten

 15. Hej Kirsten, undskyld det sene svar, men jeg har holdt ferie 🙂 Du kan sagtens overtrække og dekorere en mudcake med både marcipan og sugarpaste. Hvis du kigger i sidebaren til venstre under etiketter finder du “hvor meget kage” som giver svar på dit spørgsmål om hvor meget du skal lave til 45 pers.

 16. Rikke Lauff

  Jeg henter ofte inspiration til kager her, med stor succes. Nu står jeg og vil lave den mudcake opskrift du har lagt ud. Dog er jeg lidt forvirret over det selvhævende mel. Du skriver at du bruger 215 gram mel samt bagepulver og salt – til hvilken størrelse kage er det? og skal man derudover bruge det ekstra hvede mel der står i opskriften?
  VH
  Rikke

 17. Rikke, du laver bare selvhævende mel af de 215 g mel (eller mere hvis du har brug for det) og så bruger du den mængde der er angivet i opskriften. Resten af det selvhævende mel kan gemmes til en anden gang.

 18. Jeg bruger også din side meget til inspiration og finde opskrifter. Syntes det er dejligt at man nemt kan “efterligne” :0)
  Mht til denne mud-cake, er det nødvendigt for kagens udfald at det er raspsolie? Har nemlig kun vindruekerneolie, og ingen grund til at købe noget hvis det er uden større betydning :0)
  Mvh Linda

 19. Kære kagekone,
  Jeg har efterhånden lavet denne mud cake maaaange gange, og den har altid været et hit. Overvejer at kaste mig ud i den endnu engang, men fik ikke lige købt rapsolie. Tror du man kan bruge smør istedet? (har kun olivenolie ellers, og det tror jeg ikke smager så godt)
  Madglade hilsner,
  Nadia

 20. Hej Nadia, jeg tror sagtens du kan bruge smør. Jeg har faktisk selv engang brugt flydende margarine, – men sig det ikke til nogen 😉

 21. Mange tak for dit hurtige svar. Din hemmelighed er sikker hos mig 🙂 Har lige fundet en opskrift, som lyder utrolig meget som den mudcake, men hvor der bruges 200 g smør og ingen olie. Mon ikke det alt sammen fungerer helt fint. Jeg har lige endnu et spørgsmål, som jeg håber, du kan svare på. Når du bager, kommer du så bagepapir i hele formen, efter du har smurt den, eller bare i bunden? På dit billede ser det ud som om, at det kun er bunden, men måske har du bare klippet det? Jeg spørger fordi, at jeg som regel bager med bagepapir (dækker hele formen. dvs bund og sider), men jeg synes ikke at siderne på kagen bliver så pæne og jævne, på grund af folderne i bagepapiret. Derfor vil jeg gerne lige høre, hvad du gør, inden jeg giver mig i kast med endnu en chokoladekage.

 22. @Nadia, jeg kommer som regel kun papir i bunden af formen og smører så siderne godt med smør. Når jeg en sjælden gang bruger bagepapir på siderne af formen, så bruger jeg noget jeg har købt hos Isabella Smith, som har en bredde der lige er lidt højere en formen.

 23. Tak for tippet. Jeg har nu kagen i ovnen, og har fulgt dit råd mht bagepapir. Håber det er ok, at jeg lægger opskriften på min blog senere. Det er selvfølgelig med henvisning på både forsiden af din blog og til indlægget om chocolate mud cake og et par ord om dig 🙂

 24. Hej kagekone,
  Skal helt sikkert igang med denne opskrift asap! Men skal lige være sikker, har en bradepande som er 25×35, ville du vælge firkantet 30, eller?
  Marie Louise

 25. @ Marie Louise, det kommer an på højden af din bradepande… men hvis du laver for meget dej (fyld formen til mellem 1/2 og 2/3) så kan du altid bage muffins af resten af dejen 🙂

 26. Anonymous

  Jeg skulle bare bruge en opskrift på selvhævende mel. Men din blog er helt et sted jeg vil kigge nærmere på når jeg får bedre tid, sikke nogle kager du kan lave. Har lige købt min første bog om kagedekoration og er sikker på at det her kage-bageri hurtigt udvikler sig til en omfattende hobby. Især når man ser hvad det rent faktisk er muligt at opnå med erfaring…

 27. Anonymous

  Hejsa,
  Jeg glæder mig til at lave din Mud Cake, men jeg vil ikke have Nescafe (kaffe i det hele taget) i dejen.
  Har du nogle idéer til alternativer?
  MVH Mie

 28. Anonymous

  Hej Kagekone
  Fantastisk side du har her! Vil kaste mig ud i at lave mudcake med sugarpastedeco til min datters 10 års fødselsdag på søndag…. Bager kagen i morgen og sætter på køl. Kan jeg putte sugarpaste på lørdag eller er det bedst at vente til søndag?
  På forhånd tak – Charlotte

 29. Anonymous

  Lige et tillægspm: Er jeg helt forkert på den når jeg gætter at man bager mud cake – deler den i to lag, lægger en creme i mellem og så overtrækker med sugarpaste?
  Tak igen – Charlotte

 30. Anonymous

  Hej Kagekone!

  Det er nogle virkelig flotte kager du laver og skal da også lave din mudcake en dag. Jeg kan da dog se at du skriver at man ikke kan finde selvhævende mel i Danmark. MEN -der er en undtagelse. Der findes en hjemmeisde der hedder foodfromhome.dk, som forhandler en del varer fra England og USA. Jeg vedlægger linket så du kan kigge lidt nærmere på det; http://foodfromhome.dk/shop/cooking-baking-9c1.html

  Jeg har selv købr produkter igennem foodfromhome flere gange og det har for mig været helt sikkert hver gang.

  God fornøjelse og tak for meget lækker inspiration :o)

  Hilsen
  Louise

 31. Anonymous

  er målene til rund formene i diameter? 🙂

 32. Jeg vil prøve at bruge mud cake opskriften til cupcakes – kan det lade sig gøre? Jeg skal bage til 20 personer hvor de 9 er børn.
  Hvor længe skal de have i ovnen?

  Hilsen Stine

 33. Så er kagen i ovnen, til 25cm rundform – 1 time og 35 to go 😉

  Det er allerede en af de flotteste kager jeg længe har set 😉

 34. Jeg vil bare sige, til dem der bor i københavns området, at Super Best i Rotunden (Gentofte), ved siden af eksperimentariet, de har selvhævende mel og andre typisk amerikanske varer. Det koster ca. 15 kr. for ½ kg selvhævende mel.

 35. Hej…. Tak for dine mange opskrifter det er jo en hel fornøjelse at gå på opdagelse i din blog ;O) Nå men jeg forsøgte at lave en mudcake after dit skem og desværre faldt den sammen ;O( Kan du give mig et fif så det ikke sker igen ?

  Linda, Ringsted

 36. Hej Kagekone 🙂

  Jeg skal bage cupcakes af mudcake, men hvis jeg skal bage 30 cupcakes, hvilken størrelse form skal jeg så bage efter?

  Mvh Katrine

 37. Hejsa…

  Hvilken fantastisk inspirerende side du har…er vild med den! Vil gerne kaste mig ud i en chokolade mudcake med hindbærmouse, men er i tvivl om, hvor lang tid før jeg kan lave den? Kan jeg lægge den sammen og lade den stå i køleskabet 1-2 dage?

  Anja

 38. Hej, tak for en fantastisk oplevelse på din blog!! Du er dygtig!! Spørgsmål: Jeg har nu to gange forsøgt at bage mudcake, men selvom jeg følger opskriften nøjagtigt og endda bager den liiige lidt længere, så er den nærmest fuldstændig flydende!! Ih.. Er det ikke meningen man skal kunne tage den ud af formen, og kunne dele den til bunde? Hjælp….! Knus Sisse

 39. Anonymous

  Hejsa

  Håber du kan hjælpe mig.

  Jeg er helt ny i dette kage sjov.

  Har bagt en mudcake oh gud dog, den blev meget tør i kanterne er det normalt… i en rund form, den første brækkede over.

  min smør creme virkede meget flydende i det….. hvorfor det.

  da jeg så skar den første mudcake igennem blev den bare så skæv. og ligner en lagkage for oven og ikke flad.

  hvad gør jeg galt

  Ditte

 40. Hejsa. Nu ville jeg lave mud-cake muffins som jeg så du skrev om, men noget går altså galt. først og fremmest falder de sammen, for det andet så går de i stykker når man prøver at få dem ud af muffinpapiret, hvad gør jeg forkert? 🙁 hilsen, cecilie den frustrerede

 41. Anonymous

  Har du mon et alternativ til kaffen? – Håber meget, at du vil hjælpe.

  Tak for nogle fantastiske opskrifter! 🙂

 42. Christina L

  Hmm. Jeg har et problem 🙁 Jeg skal lave en dåbs kage i to lag, en 30×30 og en 20×20, og det ska alle være med mud cake! Men de ska jo ik være så høje? Dvs jeg ska lave 3 bunde af 30×30 og 3 bunde af 20×20, kan jeg mon halvere eller dele opskriften på disse mål i 3 og gøre det samme med bage roden og så få det korrekte resultat? … Eller… Håber du kan hjælpe mig, inden i morgen! 😉

 43. Christina

  self-raising mel (laves af: 215 g mel, 2 ½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.)
  Til alle dem som åbenbart køber det færdigt 😉

 44. Hej.

  Først vil jeg lige takke dig for en rigtig god hjemmeside. Bruger den meget 😉

  Min søn fylder 2 lige om lidt og jeg vil gerne lave en kage til ham. Jeg havde tænkt på at lave en mudcake, hvor jeg putter et lag jordbær-rababer mousse og et lag hvis chokolade mousse ind. Er det en dårlig sammensætning?
  Normalt har jeg lagt det sammen med hindbær mousse og chokolade mousse, men trænge til noget nyt. Derfor ville jeg lige høre dig ad.

  Med venlig hilsen

  Naja

 45. Christina L

  Ej hvor sjovt Naja! Den ska jeg os lave lig om nogle uger til en venindes mormors føsdag 🙂 Og jeg er ik i tvivl om det er en fantastisk sammensætning . Det sure med det søde gir en perfekt kombination 🙂 Glæder mig til at smage den en dag .

 46. Hej igen.

  Jeg har virkelig problemer med at bage mudcake. Selvom jeg følger opskriften, så falder den sammen i midten når den kommer ud af ovnen. Hvordan kan det være? Jeg åbner ikke ovnen den første time. Håber du kan hjælpe mig.

  Hilsen naja

 47. Anonymous

  Hejsa… Nu har jeg hørt så meget godt om denne mudcake, at jeg må prøve at lave den! Det er fedt at du har lagt et skema ud, så man kan se de nøjagtige mål af ingredienser, til diverse størrelser af kageforme!
  Jeg skal bage en stor kage, der skal være 40*30 cm, mon du vil kunne hjælpe mig med de rette ingrediensers mål, til denne størrelse kage? 🙂

 48. Anonymous

  Hej KAGEKONEN.. Jeg har bagt mudcaken, og fuldt opskriften til punkt og prikke.. Mit problem er, at den bliver meget hård og tør rund i kanten og på toppen.. Er det kun mig der er en nørd til at bage eller gør jeg noget forkert?

  Venligct Camilla

 49. Anonymous

  Hej,
  Hvor er det nogle super flotte kager! Du er da noget af det mest kreative. Jeg har luret lidt på din mudcake og vil gerne lave den som muffins men hvad er blandingen så og hvor længe skal de bage?
  Tak for en fantastisk side 🙂

  Mvh. Rikke

 50. Anonymous

  Jeg prøvede opskriften på din mudcake og fulgte skemaet. I følge skemaet, skal den have 1time og 45min når man bruger en springform på 22cm. Jeg tjekkede kagen efter 1 time og et kvarter, og den var allerede færdig – det viste sig at den endda havde fået alt for meget og var blevet meget tør – ØV. Passer bagetiderne med din ovn?

 51. Hejsa.
  En rigtig god side 🙂
  Den der firkantet form på 30 cm. passer den opskrift også til en firkantet form på 30*40/35*45 cm? og kan man godt bage den to dage før den skal bruges?
  hilsen michelle

 52. Maries køkken

  Kære kagekonen.

  Jeg mangler et godt råd fra dig. Vil du tage et kig på min blog, den post der hedder “hjææææælp søges” 🙂

  http://marieskoekken.blogspot.com/2012/02/hjlp-sges.html

  Mange tak!

  Maries køkken

  http://marieskoekken.blogspot.com/

 53. Anonymous

  hvis der er andre, der som mig er dårlig til at omregne måleenheder, svarer en spiseskefuld ca. til 10ml væske.. Så man ikke ender med “dejsuppe”, ligesom jeg gjorde første gang 🙂 Tak for nogen gode opskrifter

 54. Nøj, hvor er det skønt, at I fortsat ligge kommentarer på dette gamle indlæg. Selvom jeg gerne ville svare hver enkelt af jer, så når jeg det desværre alt for sjældent. Jeg håber, at I finder svar på jeres spørgsmål ved at kigge rundt på siden eller bruge google 😉

 55. Anonymous

  Er der nogen, der har erfaring med denne opskrift, men i rektangulær form? Jeg er lidt ude i at skulle bage en kage på ca 20X26 cm, og er usikker på, hvor store mængder, jeg skal bruge her…

 56. Har lige lavet en efter på sjus da jeg måtte reamme en mellemting mellen to af størelserne… brugte 200g chokolad og smør mm… og bagte den i en hjerte silikone form i 1time og 40min men det er tideligvis alt for længe for den er brændt i kanterne… er mega sure for skal bruge den til en fødselsdagskage om 12 timer og kl er nu midnat og gæsterne kommer allerede til morgenmad… så er lidt på skideren GRRR
  Ville ellers have skåret den over og brugt sarah barnhart creme som fyld og overtrukket den med marcipan… men nu aner jeg ikke hvad jeg skal gøre 🙁
  Så til andre brug væsentlig kortere bagetid og brug gerne en opskrift som er 2-4 numre mindre end den portion du skal bruge

 57. Kære Dennis, jeg er ked af at høre, at du har haft en skidt oplevelse med min opskrift. Jeg bager altid i tunge engelske stålforme med 7,5 cm. høje sider og derfor er mine opskrifter også lavet til forme med høje kanter. Generelt er det også sådan, at kager skal bage lidt kortere tid, når man bager i silikoneform. Akkurat ligesom kagerne skal bage markant længere når man bager i en porcelænsform.

 58. Anonymous

  Kære Kagekone – tror du det er muligt at skifte kaffen ud med vanilje essens eller måske appelsin juice uden at det ødelægger kagen!?
  På forhånd tak Kathrine

 59. Anonymous

  hej
  jeg har lige lavet en omgang mudcake efter din opskrift 🙂 den der passer til en form på ø 28 eller 25×25… min form er 25×27 og 6 cm høj, men der var stadig alt for meget dej, så jeg måtte fylde i en anden form. har jeg gjort noget forkert eller er der måske fejl i udregningen?

 60. kære anonym. Som jeg skriver tidligere, så er mine forme 7,5 cm. høje og det giver unægtelig en noget større volumen. En anden gang kan du evt. forhøje din form med en (lang) strimmel bagepapir i 10 cm. høje, det gør jeg næsten altid med mine forme, for det giver en pænere kant.
  I visse netbutikker og i England kan man købe kant-bagepapir i ruller. Jeg har flere gange købt hos Isabellas, men ved ikke om de stadig har produktet i deres sortiment.

 61. Kære Kagekone!
  Mange tak for denne fantastiske opskrift! Det er klart min yndlingskage, og også min families, som ser frem til at jeg bager den til hver familiefødselsdag 😉
  Jeg har aldrig haft et eneste problem med resultatet, det er en ren fornøjelse 🙂 Og den bliver selvfølgelig pyntet med fondant, alt efter humør og anledning!
  En klassiker, man kun kan elske – så mange tak !
  – Mie.

 62. Tusind tak for denne lækre opskrift!
  Jeg havde dog et problem med at min kage lavede sprækker i toppen, ved du hvordan jeg kan undgå dette?
  Jeg ønsker jo helt en helt lige top 🙂
  Jeg har en lille springform i størrelsen 10cm i diameter som jeg bruger til mit kagetårn, har svært ved at gennemskue hvordan du regner forholdene ud i skemaet, så jeg ved ikke hvilke forhold jeg skal blande ingredienserne, til denne lille kage.
  Mvh Tanya

 63. Hej Tanya. Tak for de pæne ord.

  Mine kager sprækker også nogle gange i toppen, og det skærer jeg bare af, der vil altid være et vist spild. Mudcake er dog fantastisk at bruge til cake-balls/cake-pops osv.

  Med hensyn til omregning af opskrifter så har jeg tidligere skrevet om dette, prøv at kigge i side-baren i venstre side eller brug søgefeltet.

  Hilsen
  Pia

 64. Hej Kagekogen.
  Jeg skal prøve at lave denne skønne mudcake til en kage til næste weekend. Men eg skal have bagt den i en alm brødform, hvad vil du sige at jeg så skal gå efter i dit skema af andre former ? Håber du kan hjælpe.

  Mvh Mie

 65. Hey jeg tænkte på om du kunne fortælle mig lidt om det “selvhævende mel”. Jeg kan se at mængden varierer, men den fra nigella lawson (215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt) passer ikke helt ind.

  Laver du det så bare sådan som NS siger og så op/ned-skalerer? Hvis du fx skal bruge 250g?

  Mvh Louise

 66. Pingback: Når dagen kalder på chokolade… | Krestinas...

 67. Christina

  Hej 🙂

  Overvejer at lave mud cake istedet for den normale chokolade-kage opskrift som er til “Rocky Mountain” cake (Da den er ret tør) – tror du Mud cake bliver for tung med Rocky Mountain toppingen? Og egner Mud Cake’n sig til at blive skåret ud som lagkagebunde?

  På forhånd tak 🙂

  – Christina.

 68. Hej. Kan godt være du før har svaret på et lignende spørgsmål, men hvis jeg skal lave mudcake som muffins, hvilken portion str. skal jeg bruge til ca 24 muffins. På forhånd tak og super fin hjemmeside du har, som jeg ofte gør brug af.

 69. Fantastisk opskrift.
  Jeg har fået lavet den et par gange efterhånden, og har fundet et godt trick, hvis man bager i runde forme, hvis man vil undgå at kagen flyder over under bagning.
  Smør indersiden af formen med smør eller becel, noget der klister. Klip et stykke bagepapir der kan nå rundt langs kanten af formen, og som er et par centimeter højere end formen. Herefter “klistrer” du bagepapiret i kanten, indersiden, af formen. På den måde er du altid sikker på at kagen ikke flyder over. Det er også super nemt at håndtere kagen efter bagning, når man skal have den ud af formen, fordi den så ikke sidder fast nogle steder. Jeg benytter nogle gange også et tilklippet bagepapir til bunden, så det ligeledes er super let at tage kagen ud af formen og pakke den ud af papiret. Husk bare at papiret ikke må folde, da din kage så ikke bliver flot glat.
  Mvh Tanya

 70. Hej Kagekone!

  Jeg skal bage en mudcake i en rund form med en diameter på 36cm. Hvordan regner jeg mig frem til den rigtige opskrift med de rigtige mål på denne?! Og ikke mindst bagetiden.. Kan du hjælpe med dette?!

  På forhånd mange tak for denne dejlige opskrift 🙂

 71. Hej Kagekone.
  Jeg bagte Mudcake for nogle uger siden, for at lave en kagekone af den. Det blev super og den smagte himmelsk. Det var den opskrift på rund form 28 cm / firkantet form 25 cm, som jeg puttede i en firkantet bradepande, alm ovn størrelse. Jeg er uddannet kok, og må sige jeg studsede over, at din bagetid var på 2 t. 25 min. Min kage var færdig efter 1 t. og 20 min. Jeg har aldrig lavet eller hørt om kager, der skal være i ovnen så længe.. går ud fra det er fejl? Mvh Iben 🙂

 72. Er bagetiderne ved alm ovn eller varmluft?

 73. Hej Kagekonen

  Fantastisk kage – den blev allerede i første forsøg gjort til “yndlingskagen”.
  Jeg har tænkt mig at bruge opskriften til bryllupskage, men jeg vil høre dig, om du har prøvet at fryse kagen (og i så fald ville du tø den op i køleskab eller ved stuetemperatur)? Beholder den både smag og lækre konsistens? Jeg havde nemlig tænkt mig at fryse kagerne (inden jeg samler dem med cremen) så jeg kan lave dem allerede weekenden før, men er lidt i tvivl om de kunne finde på at blive tøre eller om der sker noget skørt når man kommer et cremelag mellem bundene.

 74. Pingback: Kagetosserne anno 2013 - flash, opskrifter, og meget mere! - Side 131

 75. Hej Kagekonen
  Er helt vilde med dine opskrifter 🙂
  Jeg har et spørgsmål angående Mudcake, kan man bage bundene enkeltvis? Og hvor længe skal de så ca. have? 🙂

  Mvh
  Janne

 76. Jeg har en portion Mud Cake muffins i ovnen for første gang, og dejsmagsprøven lover helt fantastiske muffins, trods kaffen, som jeg ellers ikke bryder mig om.

  Tak for den let forståelige opskrift og et godt web site!

  Mai.

 77. Dorthe B.

  Hejsa
  Jeg har med stor succes bagt din mudcake flere gange 🙂
  Da jeg tænker at det ville være rart med lidt variation, overvejer jeg at lave en hvid mud cake. Har du erfaring med dette? I så fald, erstatter du så blot den mørke chokolade med hvid? Eller skal jeg finde en anden opskrift?

 78. nasa, , harold hill cckgekeakaeg

 79. Hej.

  Jeg har efterhånden bagt din mudcake nogle gange, men har næsten altid problemer med at den ikke hæver ordentligt. Den buer nærmest nedad på midten og jeg åbner aldrig ovnen før tid. Ved du hvad jeg gør forkert?

  Mvh. Helle

 80. Jeg skal bare denne mud cake til min bonus søns 5 års fødselsdag – som hulk kage☺️
  Men da det er en børnekage, så vil jeg lige høre om Nescafé får den til, at smage af kaffe? For så er den ikke så børne venlig.

 81. Kan sige til Maria, at den ikke smager af kaffe, men lugter af det, når den bages. Jeg har nemlig selv lige prøvebagt en 25cm rund den anden dag.
  ¨Til kagekonen” lige et spørgsmål. Jeg skal lave en bradepande/ovn skuffe på 31×35 cm, men din 30cm firkantet, giver den bare et lag, eller 3 lag, som der jo bliver af en 25cm rund. ??

 82. Kan man godt lave den uden kærnemælk?

 83. Kan man godt lave den uden kærnemælk?

 84. Marie-Louise Rønning

  Hej – når du skriver nescafé – er det så rent eller blandet med vand (altså som eb kop kaffe)?

  mange tak

 85. Pingback: Kage #3: Mudcake med hindbær og roser | Ekko Rocks

 86. Pingback: Bryllupskage guide - Annettes kager og andre lækkerier

 87. Hej Lara. Kærnemælken er i da der bruges natron som hævemiddel. Syren i kærnemælken udløser sammen med natron en kemisk proces hvor der dannes kuldioxid. Uden denne proces vil dejen ikke hæve ordentligt, og hvis du er uheldig får du istedet smagen af natron ( ikke rart). Istedet for kærnemælk kan du tilsætte lidt citronsaft til alm. mælk og lade det stå i 5-10 minutter før du bruger det i dejen. Du kan sikkert også bruge andre surmælksprodukter istedet, men jeg er en smule usikker på om det påvirker smagen i kagen. God bagelyst – det er en superlækker kageopskrift.

 88. Charlotte

  Hej Kagekone.
  Jeg har besluttet at give mig i kast med mud-caken, den lyder fantastisk.
  Jeg kan ikke finde selv-hævende mel, og vil derfor forsøge mig med Nigella Lawsons metode, som du har beskrevet. Mit spørgsmål er: Skal der stadig natron i selve opskriften, når der er bagepulver i melet? Kan jeg evt bruge noget andet end Natron?
  Jeg skal bage kage til 36 mennesker og vil lave en bradepande eller to, men jeg synes bagetiden er ret lang. Mere end 2 timer? Gælder bagetiden også for varmluftovn?
  Charlotte

 89. Pingback: Chokoladekage med hindbær og chokolade ganache - Kagefeerne

 90. Lene Salborg

  Hejsa
  Jeg har flere gange brugt din gode opskrift, men altid til en rund kage, jeg er nu i tvivl når den skal være firkantet, jeg syntes kun der står et mål. Hvorstor en kage vil du lave til 10 voksen og 6 børn, det skal være med hindbærmousse imellem. Regner kun med at lave et lag mousse og 2 bunde.
  mvh Lene

 91. Total ymlings chokoladekage 🙂 ! Se jeg vil gerne lave det om til bunde, så det kan overtrækkes med fondant. Jeg Skal ha kage til 50 pers. I følge kageberegneren skal jeg op i noget 30×40 i en firkant. Kan det mon lade sig gøre ?? 🙂

 92. Kære Kagekone,
  har du prøvet at erstatte kaffe med en anden smagsvariant? hvis ja, hvilke?

  Bedste hilsener
  Nesli

 93. Hey kagekonen…
  Jeg har sagt ja til at lave bryllupskage til en kollega og i den skal vi bruge mudkage bunde. Jeg vil derfor hører om du kunne hjælpe mig med at finde ud af hvor den jeg kan beregne hvor meget jeg skal bruge til en med diameter i 38 og i 43cm…
  Hilsen Mie

 94. Hej Kagekonen! Har du nogen erfaring med mængder og bagetid til rektangulære forme? Jeg skal lave en på 24×35. Mange tak!

 95. Mette Pedersen

  Hej.
  Jeg ville lige høre, da jeg gerne vil prøve denne kage og skal lave 2 der er 25×25 og 7,5 cm høj.
  deler du opskriften op når du bager kagen, eller putter du alt i der svarer til den portion på skemaet og bager den på én gang. ?
  Mvh Mette

 96. Hej Kagekone, jeg har bagt denne kage mange gange, men nu skal jeg holde konfirmation og sønnen har bestilt denne kage. Kan man fryse kagen og få samme resultat. Jeg synes den er bedst efter et par dage i køleskab. Men tænkte det måske kunne være godt at lave muffins istedet og fryse ned, men jeg ved ikke hvordan de reagerer. Kagen skal jo helst være super god.

 97. Pingback: STOR BRYLLUPSKAGE-GUIDE: Lav den perfekte bryllupskage!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.