Kage fra A til Z

Jeg modtager jævnligt spørgsmål om hvordan en kage laves sådan helt fra A til Z. Jeg har derfor forsøgt at lave en billedserie, der illustrerer hvordan kagen skæres i bunde, fyldes, smøres op og overtrækkes.

Når jeg skærer bunde bruger jeg afstandstræ og en stor stiv kniv. Jeg skærer som regel bundene ud i 1½ cm tykkelse.


Når kagen er delt i så mange bunde som muligt, skal den lægges sammen. Jeg bruger aldrig mere end 3 bunde i en almindelig kage, hvis den er for høj, er den nemlig svær at overtrække og skære ud.

Nu skal kagen fyldes., jeg bruger ofte den form kagen er bagt i. Jeg beklæder formen med en opsprættet frysepose, så kagen ikke sidder fast. Kagen lægges omvendt sammen så toppen ligger nederst. Jeg kommer fyldet i en sprøjtepose, så er det lettere at få et ensartet lag i hele kagen.


Når kagen har sat sig (dvs. hvilet koldt et par timer) vender jeg den ud og fjerne plastikposen. For at gøre kagens kant helt jævn og sikre at evt. frugtsyre fra fyldet ikke kommer i direkte kontakt med overtrækket, smører jeg kagen op med smørcreme. Jeg sørger for at smørcremen er godt blød, så er den lettets at arbejde med.


Hvis kagen er meget ujævn kan man smøre op af flere gange og komme kagen i køleskabet ind i mellem, så smørcremen stivner og ikke bliver trukket af, når man forsøger at glatte siderne.

Når kagens kant og top er jævn og dækket af smørcreme stilles den i køleskabet og overtrækket gøres klar. Sugarpasten æltes godt i gennem og rulles ud i 3-5 mm tykkelse (brug evt. afstandstræ) jeg bruger en stor non-stick rullepind, men en almindelig kagerulle kan sagtens bruges. Rul overtrækket ud så det er et godt stykke størrer end kagen. Når overtrækket er rullet ud, stryges det med en smoother, for at gøre overfladen helt jævn. Brug rullepinden til at flytte overtrækket over på kagen med, så undgår man fingermærker.


Når overtrækket ligger på kagen, bruger du hænderne til at få det til at ligge pænt over kagen. Husk at sugarpaste er en anelse elastisk, så du kan sagtens løfte og trække lidt… Når overtrækket ligger nogenlunde pænt og glat stryger du igen med smootheren. Til sidst skæres det overflødige overtræk væk med en kniv. Jeg bruger et pizzahjul, det fungerer super.


Nu er kagen klar til at blive dekoreret med blomster eller andet pynt. Kanten kan evt. dækkes af et bånd i sugerpaste eller silke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Comments

 1. Vilken jättebra bildbeskrivning! Din blogg hör absolut till mina favoritbloggar!

 2. Så er det vist bare at gå i gang:-)

  Det er det skønne ved at se på noget nogen kan, det ser så legende let ud…og det tror jeg ikke det er —-øvelse måske??

  Altså kagekone jeg kender een i “mit” ro-team der skal henvises til din blog…hun vil blive ellevild.

  Tak tak for din billed anvisning
  🙂

 3. Tak for de pæne ord Tove og velkommen til.

  Anne, som alt andet så kræver det øvelse, men det er ikke svært 😉

 4. Anonymous

  Selv om det ser nemt ud vil jeg lade dig lave vores kager.
  Kærlig hilsen
  Svigermor

 5. Hvor får du det til at se nemt ud ;0)

  Det var virkeligt interessant at se, og godt lavet med bilederne.

  Tak for indsigt

 6. Ja der er vist en der har fået nyt kamera 😀

  Det ser rigtig godt ud

 7. Nøjjj altså. 🙂 Det ville min tålmodighed aldrig strække sig til 😉
  Hvor er du dygtig 🙂

 8. tak for en god beskrivelse med smukke og instruerende billeder….god idé med afstandstræ, når kagebundene skæres…..og måden du gør det på er bare smart, for der kan jo blive en del bunde i sådan en bagt kage…..og det ser bare super professionelt ud, når sugarpasten kommer på….det er bare kagekunst i særklasse….

 9. Dejligt med en god og let-forstelig beskrivelse. Måske man skulle forsøge sig når sønnike har fødselsag om små 3 uger.

  Bruger du bare en alm. chokoladekage til bundene, eller skal det være noget mere fast?

 10. Anonymous

  hammer hammer flot
  synes ellers at jeg laver fine kager……..
  men nu er jeg blevet klogere:-)
  hvad er sugarpaste-er det sukkermarcipan og køber man det eller laver det selv???
  flot sider med fantastiske kager.
  Du burde være proff.
  tak for insprirationen

 11. tak for alle de søde kommentarer, de gør det værd at forstætte af denne vej.

  anonym, jeg har lavet et indlæg om sugarpaste mm. prøv at kigge i side-baren.

 12. jooo !! det er en rigtig fin arbejds beskrivelse altså!

  hvad er fyldet – bare jordgub moussé ? har du mon opskrift eller hur?

  hehe – så fin altså!

 13. tak, pedrsn. Kan ikke lige huske om fyldet er jordbær/rabarber eller hindbærmousse, men der ligger opskrifter på begge dele i side-baren 🙂

 14. hvor meget sugarpaste har du ca brugt til en kage på den størrelse…

 15. Anne, til en rund kage, som denne med en diameter på 20 cm, bruger jeg ca. 500 g sugarpaste.

 16. hmm… hvor er det snyd at du kan.. nu har jeg haft min debut i weekenden og jeg ar lige ved at smide det hele i hovedet på min mand.. høhøhø
  har lige 2 ting jeg håber du vil være behjælpelig med at svare på!
  – det ser ud til at det er en stor kage, har du en opskrift?
  – og har du en oskrift på den smørcreme du bruger, de jeg forsøgte med fungerede absolut ikke.. øv

  på forhånd tak
  glyngfeldt@forum.dk

 17. Jeg har fundet SÅ meget inspiration på din side. TAK for det. Du er SUPER dygtig og meget kreativ.
  Venlige hilsener
  Jette

 18. Anonymous

  Jeg blir altså nød til at spørge hvor opskriften på selve kagen ligger altså bundende, må det jo hedde.
  Og kan man bare bruge en springform?
  Har aldrig prøvet det før men nu må det være.

 19. opskrifter på kager og fyld finder du i sidebaren til venstre. Jeg ved godt, at det kunne være stillet mere overskueligt op, men har altså ikke nået at få lavet den oprydning endnu 😉 elles så skriv chokoladekage i søgefeltet…

 20. Anonymous

  Hej.
  Super med en kage beskrivelse fra a-z. Rigtig flotte kager du laver.
  Chokolade opskriften til venstre, er det den der bliver så høj man kan skære den i 3 kage bunde og sætter du den i fryseren først?
  Kan ikke rigtig finde en opskrift på din smørcreme??
  Mvh Louise

 21. Hej!
  Inspirerende side! Bruger du altid sugarpaste som beklædning? Aldrig marcipan? Eller en blanding. Er total novice, men er ved at lægge an til min første kage 🙂

 22. Anonymous

  Jeg vil også meget, meget gerne be' om opskriften på din smørcreme!
  mariehønen vestjyden
  P.S. Vi har en Mariehøneklub og din høne har virkelig inspireret os til at prøve og forsøge – og få os en go' latter over både gode ting, og dét, der mislykkes.

 23. Hej Kagekonen!
  Jeg har et spørgsmål angående dine fantastiske flotte kager. Når nu du laver chokoladekagen, er det den opskrift du har brugt, som også står i beskrivelsen om mariehønen? Det andet spørgsmål er, bager du den i varmluft eller grill (den med en streg foroven og forneden)? Hvordan kan du få kagen så 'høj' uden at brænde den på, og uden at den er rå indeni? SÅ alt i alt er mit spørgsmål: Hvilken form og opskrift bruger du til kagen, og bager du den i varmluft (den med viften) eller grill (den med streg foroven og forneden)?
  Mange venlige hilsner din fan ;D

 24. Kære Anonyme
  Ja, det er den samme kage som til mariehønen. Når jeg bager bager jeg sjældent ved varmluft, da det kan tørre kagen ud. Til gengæld bager jeg ved lav varme (160-170 grader) og så i lidt længere tid, jeg har faktisk aldrig oplevet at kagen bliver brændt.
  Ovnsymbolet med de to streger (1 foroven og 1 forneden) er ikke grill, men betyder bare over+undervarme.

 25. Når du så skal fylde en kage der ikke har en form. Hvordan får du det så jævnt og ud til siderne. Jeg skal lave en hello kitty form så jeg bager en bradepande og skærer den så ud. Ville du fylde den inden?

 26. Nøj nogle fine kager! Hvad er opskriften på smør cremen? Kan ikke finde den nogen steder.

 27. Kære Jensen, du kan finde mine favoritopskrifter i sidebaren under smørcreme 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.