Jeg en gård mig bygge vil…

Jeg en gård mig bygge vil
der skal være have til
store marker, grønne enge
og med lam et lille vænge
Hest(e), grise, køer og får
hører til min bondegård

I dag fylder min niece 2 år og det blev fejret efter alle kunstens regler i går. Jeg havde lavet en bondegårdskage, efter ønske fra den unge dame (eller var det hendes mor). Hun blev rigtig glad for kagen, og var meget interesseret i hesten, som jo ligger der og tager en søndags-slapper…

Køerne har jeg faktisk ikke selv lavet… Forleden var jeg nemlig på visit hos en veninde, hun har lige været på en tur til Birmingham, hvor der har været afholdt en kæmpe kagemesse, så jeg skulle jo ha’ referat af det hele. Vi hyggede et par timer og imens lavede hun køerne og jeg lavede så et par grise.

Grisene blev dog kasseret da jeg kom hjem, fordi jeg ikke synes de var helt rigtige… eneste overlevende er den helt lille. Så næste dag måtte jeg på den igen og det blev til de her, som har det pragtfuldt i deres lille mudderpøl…

Fårene har jeg desværre ingen nærbilleder af, men de har sorte ben og hoveder og krøllet pels… Ja, jeg sad faktisk og lavede krøller og løkker af små tynde pølser sugarpaste som jeg siden limede på fårenes kroppe…

Kagen bestod af lagkagebunde, jordbær-rabarber mousse og skildpadde-creme. Skildpadde-cremen er en gammel klassiker, som jeg har “genopdaget”. Du får opskriften her:

Cremen er sådan lidt a la Sarah Bernard creme, men med et twist af skildpadde, som bare er super skønt i sær sammen med en let syrlig frugtmousse. Jeg tror også den vil være god som fyld i en chokoladekage…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Comments

 1. Jeg synes grisene er blevet yderst vellykkede. Flot kage!

 2. Hej Pia!
  Den er super sød :o)
  Jeg vil bare sige at skildpaddetrøffel og mud cake er en fantastisk sammensærning.
  Hilsen Bitten

 3. Waw, jeg er fuld af beundring! Hvor er det et mesterværk af en kage. -og den lyder god også, det med en creme ala sarah Bernhard, UHM UHM UHM, siger jeg bare .-)

 4. Den er bare vildt skønt, din bondegårdskage 🙂

 5. Altså hvor er den sød og flot og lækker. Kan I godt nænne at spise den? Hvis jeg fik sådan en kage, så ville folk få svært ved at få et stykke 🙂

 6. Tak skal du ha’ stine.
  valdemarsro du skal lave den creme en dag, den er så god, også på makroner som traditionel Sarah Bernhard…
  helle k. kagen er jo lavet for at blive spist, men som regel tager folk pynten – i dette tilfælde dyrene – af inden kagen bliver skåret. Ikke fordi dyrene ikke kan spises, men netop fordi de synes det er synd. Mange børn synes dog det er ret sjovt at få et hoved eller et ben eller…

 7. Jeg håber ved gud at det var vegetarer der deltod i den fødselsdag for ingen nænnede vel at spise de søde dyr…….. Mums for en kage

 8. Du er altså fabelagtig til kager, det kan ikke siges for tit!

 9. De fleste af dyrene var stadig hele bagefter. Folk fjernede dem bare inden de skar et stykke
  Mvh,
  Pias yngste

 10. Hej Pia

  Kan man ikke overtale dig til at lave en arbejdsbeskrivelse af, hvordan du laver dine fine dyr?

  Mvh. Tanja

 11. Hej Tanja, det vil jeg bestemt overveje.

 12. Anonymous

  Hejsa..

  dine kager ser vild lækre ud, og hold da helt op hvor er de flotte =).

  Til mange af dine kager kan jeg se, at du laver flotte blomster eller dyr. Laver du dem ud af farvet Sugarpast? Er de beregnet til at spise, eller bliver de sten hårde, som de færdige man kan købe i butikker?

  VH

  Linda

 13. Hej Pia,
  Sikke en flot kage – hvor mange/ stor en kage er din skildpadde-creme beregnet til?

 14. Super flotte kager du laver :o)
  Jeg skulle prøve at lave din famøse opskrift på skildpadde-creme, men jeg kan ikke piske den stiv! hvad har jeg gjort forkert? synes ellers jeg fulgte opskriften nøje…
  Hilsen Heidi

 15. Anonymous

  Hej Pia
  Super flot kage.
  Hvad slags sprøjtepose er det du bruger til, at beklæde fåren med?

 16. Hej Kagekone! Skøn blog!:) Jeg har et spørgsmål ang. denne skildpadde creme – vil den kunne laves ligesom tobleronecremen, altså ved at piske flødeskum og tilsætte smeltede skildpadder heri eller vil det ikke kunne gå?
  TAK:)

 17. Pingback: Min allerførste lagkage | Strikketante.dk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.