Jeg elsker mit køkken.

I går havde vi gæster til middag, det er lang tid siden vi sidst havde middagsgæster uden, at der var en en “årsag”.

Jeg nød at planlægge middagen, nød at handle ind og nød at nusse rundt i mit køkken. Jeg er så glad for det rum, som jo faktisk er hele underetagen af vores hus, alt virker, intet har været overladt til tilfældighederne. Det er en daglig glæde at opholde sig i rummet, at sætte kanden under Quookeren og have friskbrygget kaffe eller te på et øjeblik. At tænde for det nærmest lydløse emfang, at kunne se og overskue råvarerne i kolonialskufferne. At kunne komme til alt porcelænet uden at skulle flytte stabler af tunge tallerkener eller andet først. At kunne have den bærbare stående på bordet ved siden af mig mens jeg snitter og hakker, uden at den er i vejen. Som I alle sagde, – det var værd at vente på!

Nå, men det var den der middag vi kom fra. Der var svinekam med sværd på bud og spidskålene og de små nye kartofler var flotte, så det blev hovedingredienserne i aftenens måltid. Dessert skulle der jo også til og det bugnede med de flotteste bær i grøntafdelingen, så de kom med hjem.


Aftenens menu blev således: weber grillet svinekam med sprød sværd hertil små nye lune kartofler vendt i lidt god olivenolie sammen med blå birkes, rødløg, persille og grofthakkede hasselnødder hertil letdampet gratineret spidskål. Desserten bestod af lagkagebunde lagt sammen med en fed mascarponecreme og en blanding af jordbær, brombær, hindbær og blåbær. Kanten fik en strimmel marcipan til at holde sammen på de gode sager.

Det blev en hyggelig aften og vi sad længe i krogen omkring det store bord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

 1. uhmmmm… hvor ser den kage dog lækker ud, den skal jeg også prøve…

 2. Det er jo umuligt at kigge ind her hos dig uden at blive lækkersulten!:-)
  Sikke flotte kager, du altid laver…jeg er dybt imponeret.

 3. Nice, det er en middag lige efter mit hovede! Hvordan lavede du mascarponecremen?

  Hvor er det dejligt at høre hvor glad du er for det køkken. Ak, misundelse er en grim ting 😉

 4. Hvor lyder det lækkert! Og den kage er da bare lige i øjet, super flot!

 5. Nøj hvor gad jeg godt smage 🙂

 6. Jeg bliver som alle andre så lækkersulten, når jeg kommer herind 🙂

  Og det lyder da virkelig til at jeres køkken fungerer lige efter hensigten 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.