I dag bærer jeg julen ud

Lige så pludseligt som det var jul, ligeså pludseligt var den ovre. Hos mig får julen dog lov til at blive til Hellig Tre Konger og det er jo i dag. Så i dag piller jeg sætter nisser, kugler, rensdyr, stjerner og lyskæder tilbage i kasserne og stiller dem væk. Ned ryger den efterhånden godt visne mistelten og ud ryger også juletræet, når det er ribbet for sin pynt.

Men hov, jeg fik jo slet ikke vist og skrevet om årets julekage… Det var en lækker og svampet mudcake bagt i min fodboldform som er 25 cm i diameter. Og det er nok en af de forme (udover de almindelige runde og firkantede) jeg har brugt mest. Den kan bruges til alt lige fra igloer, dinosaurus’er, æbler, mariehøns, Pippi Langstrømpe, skildpadder, fodbolde og julekugler og helt sikkert også til mange flere fantastiske “half domed” figurkager.

Kagen smurt op med italiensk marengssmørcreme og overtrukket med lilla fondant dustet med spiseligt glimmer og dekoreret med fondantbånd i forskellige farver og sølvkugler sat fast med en lille klat royal icing. Ophænget har jeg lavet af fondant formet som en lille tyk cylender, rillerne markerede jeg med en spisepind inden den fik et pust med en spiselig guldspray. Jeg har sat den fast på kagen med et halvt trægrilspyd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

 1. Hvor er den da sød. Jeg er oendelig imponeret!

 2. Hvor er den fin den kage. Jeg har selv den runde form fra wilton der er lidt mindre til at lave diverse sports bolde samt boobies men jeg døjer altid med at den er lang tid om at bage kagen i midten (og så ender kanten med St blive tør), har du også det problem med den store runde form, eller har du nogle gode fif 🙂
  Vh melinda

 3. Kære Linn og melle. Tak for de pæne ord.

  Når jeg bager store (eller høje/runde) kager så bager jeg altid ved lidt lavere temperatur. MAX 160 grader uden varmluft og så lidt længere… Og så bruger jeg en opskrift som giver en lidt “svampet” kage; mudcake, banankage eller gulerodskage. Når kagen er bagt og afkølet skærer jeg altid toppen af, dels fordi den kan være hård men også for at få en helt plan bund på kagen.

 4. Mange tak for fiffet, det må jeg prøve næste gang 🙂

 5. Hvor er den flot 🙂 ville gerne have haft et stykke, her nåede jeg ikke at få lavet kage. Desværre!

  Kh Rikke (abelikate.blogspot.com)

 6. Rikke, så er det godt man altid kan finde en anden lejlighed til at lave kage… 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.