Hyld, hyld og atter hyld.

Her omkring Sankt Hans hvor hylden blomstrer og sender sin sød-krydrede duft ud med den blide sommer brise, da er den danske sommer vidunderlig. Også selvom den kun viser sig i små afmålte mængder med dage eller ugers mellemrum.

I går, da jeg var til hundetræning, gik vi tur i et smukt stykke vild park langs St. Vejleå. Og der var masser af hyld. Så meget at jeg, efter endt træning, resolut hentede en pose i bilen og gav mig til at plukke løs.

Nu står der saft og trækker i køleskabet. Og på køkkenbordet står der 3 glas nykogt sommer-sylt med jordbær, lime, hyldeblomster og vanille. Og en flaske hyldeblomst eddike, der skal trække et stykke tid, inden den filtreres og sammen med gylden rapsolie danner basis for dressing der får salaterne til at smage af sommer og solskin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

  1. Vi har også lavet hyldeblomstsaft i år og er rigtig tilfreds med den. Hvordan laver man hyldeblomsteddike?

    /Snackdronningen

  2. Hej Maja 🙂 jeg har såmænd bare fyldt små blomsterklaser i en flaske og hældt lagereddike på til blomsterne er dækket. Om et par uger sier jeg eddiken og hælder den på rene flasker.

  3. Det ser ud som om, du har nogen rigtig gode glas med SKRUELÅG istedet for patentglas. Jeg er så træt af dem nemlig, så hvor får du dem?

    P.S.:Det der ordhalløj, det er godt nok svært at læse!

  4. Jeg tror de er fra Netto Deborah. Jeg har haft dem i mange år og køber gerne et par stykker når jeg ser de har dem igen, for de er skønne!

    (jeg synes også det der ordhalløj er svært, men jeg fik så meget spam)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.