Hvid chokolade og Prins Vladimir


Jeg lovede Anna og smide en opskrift på den hvide chokolade trøffel-creme med Kusmi te fra forleden.

Den består i al sin enkelhed af fløde kogt med te (jeg brugte vist omkring 1 barneskefuld til en ½ l fløde). Når fløden har kogt 1-2 min. sies den over den hvide chokolade (som skal hakkes hvis ikke der er tale om små chokoladeknapper) massen røres til chokoladen er smeltet og massen er sammenhængende og ensartet. Så dækkes skålen med husholdningsfilm – helt nede på chokolademassen (så der undgås kondens), og stilles koldt til næste dag, hvor den piskes op til en blød og cremet masse.

Jeg brugte 250 g hvid chokolade til en ½ l piskefløde og der var rigeligt fyld til 2 lag i en kage med en diameter på 20 cm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

 1. Mmh, det lyder godt. Jeg har godt set Kusmi Te, men jeg kender ikke lige denne. Hvad smag har ham Prins Vladimir? Camilla

 2. Prinsen består af en ceylon og china blanding med strejf af orange, citrus, vanille, grapefrugt, kanel og krydderier. Den er med andre ord både lidt sød og lidt krydret men også frisk…

 3. Ok tak. Den må prøves!

 4. hej kagekonen.
  mange tak for opskriften. Den skal prøves ved først kommende lejlighed. Jeg har ikke prøvet kogt fløde creme før så har ingen ide om hvad jeg kan forvente:)Spændende. Er det en slags lagkagecreme eller mere tungt i det? Nå det finder vi ud af. Tak for den hurtige respons. Keep up the good work.
  kh Anna

 5. Anonymous

  Hej kagekone.
  Tak for alle de fantastiske opskrifter og den megen inspiration.
  Jeg vidste slet ikke noget om kagedekoration inden jeg stødte på din blog. Det er godt 2 år siden nu, jeg har ikke bestilt andet end at bage kage siden… sådan ca. da…smiler
  Mit spørgsmål:
  Jeg skal lave bryllupskagen til mine venners bryllup, Jeg har mange ideer til fyld, tobleronecreme, jordbærtiramisu, chokoladenougatcrem, jordbærfromage,denne chokolade med te i
  Men alle disse cremer som skal røres luftige dagen efter, stivner de igen hvis de står i køleskab natten over? Da jeg jo meget gerne skal ligge kagen sammen og pynte den dagen før, kan jeg jo ikke piske den igen?
  Mvh. Sheila

 6. Hej Shiela og tak for de pæne ord. Jeg bliver så glad når jeg får tilbagemeldinger af denne slags. Trøffelcremerne (dem som piskes op dagen efter de er kogt) holder sig cremede når først de er pisket, så ingen problemer der. Du kan også sagtens lægge kagen sammen og dekorere den dagen før. Hvilken smagssammensætning du skal vælge er svært at sige, du må næsten prøve dig frem, bare husk at smagsnoterne skal spille sammen.

 7. Den opskrift ser bare for lækker ud, den skal jeg også snart prøve at lave.

  Kender du Kusmi’s franske opskriftsamling på mad med te?
  http://www.kusmi-cooks-tea.com

 8. Anonymous

  Hej:)

  Dine kager giver så meget inspiration!

  Den te hvor kan man købe den? Kan man evt. bruge en anden slags?

  Og hvad mener du med at husholdningsfilm skal helt ned til cholekoladen?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.