Fyrre, frisk og fyrrig…


Jeg har en veninde, som jeg har kendt fra vi var omkring 5-6 år og rendte rundt på legepladsen med plaster på knæene og brune kassebukser. I perioder af vores liv, har vores venskab været på standby, men vi har altid vist, at den anden ville være der, hvis det virkelig gjaldt.

Vi har på mange områder helt ubevidst fulgtes ad; vi fik begge børn og mand tidligt, og havde begge valgt den “forkerte” mand, så næsten samtidig blev vi skilt. Vi tog også begge en ekstra uddannelse, da vi af forskellige årsager ikke mere kunne arbejde i vores oprindelige erhverv. Vi er begge velsignede med børn med særlige behov og sådan har vi på mange områder haft hver vores at slås med. Vi har grinet og grædt, festet og været stille sammen og en enkelt gang var vi også på ferie sammen, det var en kæmpe oplevelse for alle, – også vores børn.

I dag fylder min skønne, dejlige, tossede og hjertevarme veninde 40 år. Hun spurgte for lang tid siden om jeg ville lave kager til hendes fødselsdag, og der er da intet jeg hellere vil, så her er et par billeder af min gave til dagens fødselar…

og fra en anden vinkel… Kandens er lavet af chokoladekage og fyldt med en chokoladetrøffelcreme lavet af 4 kæmpeskildpadder og lidt mørk chokolade.


En enkelt kage er jo ikke nok, så jeg har lavet en mere… Mariehønen er indeholder lagkagebunde, chokoladekage, jordbær/rabarbermousse og resten af skildpadde-trøffelcremen.


Da det ikke lige er sæson for mariehøns har jeg “smidt” lidt efterårsblade og kastanjer omkring på fadet. De er lavet af sugarpaste og børstet med fødevare pulverfarver for at opnå det rigtige look.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Comments

 1. Savl….ups, mit tastatur bliver helt vådt, når jeg sidder her og læser i din blog ;-)). Sikke kager…

 2. For filan hvor du altså kan!!! Jeg ville ønske jeg havde dine evner til alle de kommende fødselsdage 😀

 3. Nu stopper du……….. den der kaffekande, det er bare for meget…. Hvordan i en i h……. bærer du dig ad….?????
  At nogen nænner at skære i kagen – det fatter jeg bare ikke.
  Du overgår konstant dig selv…Yummi.

 4. Stopper… aldrig 😉 men jeg kan lave en til vores afternoon-tea-party…

  Faktisk så var det rigtig svært at få gæsterne til at tage hul på de to kager, men det gik og de smagte fantastisk…

 5. Jamen Kagekone dog… Du er jo kunstner ud i kager.
  Jeg har netop fået mig en ny hobby og lavet mit første forsøg i pyntning af lagkage… Det var ikke helt så svært som jeg frygtede, men absolut heller ikke nemt. Og jeg er fanget… Det er sjooovt.

  Læste lige om dit tørklæde… glaskuglerne er alt for tunge til dit fine garn. Du kan bruge flamingo-kugler (eller dem fra pakkerne med kage-lir hihi) og binde dem ind i stedet. Det ødelægger ikke strikket.
  Hvis det skal filtes mere, kan du smide et håndklæde eller et par cowboybukser med.
  Tak for inspiration.

 6. Velkommen Trine, og tak for rådene omkring mit tørklæde, jeg har fået slået masker op til et nyt forsøg, men er ikke kommet meget videre 😉

 7. Den der med the-party den er jeg med på……. men jeg er også ved at arrangerer et strikkeseminar engang i januar på 4 timer med en utral dygtig og kendt strikkedame…. mere herom når datoen er endelig på plads og tilmeldningerne sættes i værk

 8. For f….. da også, her skulle bandes, de kager er så flotte, skønne ja jeg ved ikke hvilke ord jeg skal bruge, jeg forstår godt, at det var svært, at få folk til at skære i dem – jeg ville ønske, at jeg boede i nærheden af dig, så ville jeg altså komme forbi og se dem i virkelighede.

 9. Den der kaffekande – WOW!

 10. what a cute ladybug cake!!

 11. Hvordan har du lavet tud og hank??

 12. Hov, har aldrig fået svaret på dit spg. Julie. Hanken og tuden er lavet i modelleringspasta og har fået lov til at tørre et par dage inden de er limet på. Tuden er så vidt jeg husker sat fast med et grill-spyd 😉

 13. Kagekone, du er fantastisk! Jeg er selv autodidakt kagebager men den kande kan jeg altså ikke greje… Hvordan har du formet den? Altså er den lagt sammen i en høj skål eller er den skåret til?

  Håber du kan huske det selvom det er meget lang tid siden du har lavet den 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.