Et hestehoved foran

Nej, jeg er bestemt ikke foran. Faktisk lovede jeg jo, at arbejdsbeskrivelsen på hestehovederne ville komme i løbet af ugen, som nu nærmest er slut. Bær over med mig, for her kommer den.

Her er hvad du skal bruge:

modelleringspasta (225 g sugarpaste/fondant æltes med 1 tsk tyllosepulver (eller cmc) og hviler natten over)
en lille smule sort sugarpaste/fondant
en spatel eller lille kniv
1 veining tool
1 dogbone (balling tool)
1 lille rund udstikker (eller bagenden af en lille tyl)
1 lille pensel
og lidt tylloselim (15 spsk. koldt kogt vand og ½ tsk tyllosepulver piskes sammen og hviler – gerne natten over i køleskab)

Del modelleringspastaen i mindre stykker og tril til kugler. 1 til selve hovedet, 1 til halsen, 1 til ørerne, 1 til pandehår og to til næsebord. Tril også 2 små kugler af den sorte sugarpaste til øjne. Form de to største kugler (hoved og hals) til store bløde kegleformede kugler. Tryk den lille lidt flad i den spidse ende, så den bliver kileformet. Form den 3. største kugle (ørerne) til en slags dobbelt/sammenhængende kegle. Den sidste kugle deles i 4-5 stykker som trilles til små pølser der spidses lidt i den ene ende. Saml de små pølser med lidt tylloselim og brug veineren til at trykke dem sammen som en hårdusk.

Marker hvor øjnene skal være med den spidse ende af veineren og kom lidt tylloselim i hullerne. Sæt de små sorte øjne i, pas på du ikke får dem trykket flade. Sæt de to næseborskugler fast med lidt tylloselim og tryk dem fast samtidig med at du markerer næsebordet med enden af penselskaftet.

  
Så skal munden markeres. Det gør du med en lille rund udstikker, eller bagenden af en tyl. Du kan blødgøre snittet lidt med den brede ende af veining toolet. Jeg har ikke lavet munden i midten, men lidt skævt ude i siden, for at give et mere “kækt” udtryk.
Den dobbelte/sammenhængende kegle skæres over på midten og de to kegler trykkes lidt flade med et balling tool.
Sæt ører og pandehår fast med lidt tylloselim og pas på, at du ikke for trykket håret fladt. Lim halsen på hovedet, så hesten ser fremad, når du “rejser” den.
Et viola; en hest er skabt. Jeg satte mine hestehoveder fast i kagen med royal icing og grill-spyd.

Jeg er sikker på, at hesten også kan laves med krop. Nok ikke som stående hest, men som liggende eller siddende. Ligesom hesten kan laves i flere farve, med og uden blis. Prøv dig frem. Udgangspunktet for al modellering er kugler i forskellige størrelser… Rigtig god arbejdslyst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

  1. Den er rigtig sød 🙂

  2. Hold da lige op 😉 sikke et arbejde… nu forstår jeg bedre, hvor jeg ikke er gået i gang med det… jeg har simpelthen ikke tålmodigheden til det 😉

    Imponerende arbejde I KAGEMESTRER ligger for dagen 😉

  3. rigtig sød hest. tak fordi du deler 🙂

  4. sød heste hovedet.Tak for arbejds beskrivelsen.

  5. Hvor kreativt! Rigtig flot 🙂

  6. Hej Emma! :)Jeg hedder Karoline L, og er 14 e5r gaemml. Jeg kommer fra Kf8ge, pe5 Sje6lland, hvor jeg bor med min familie. Jeg ge5r i 8. klasse pe5 Herff8lge Skole. Hver onsdag gf8r jeg rent hos min nabo, og er rigtig glad for det, da de er rigtig sf8de. Jeg kan godt lide at spille klaver, og at ve6re kreativ (Neglelak, tegne og lave mad) Efter folkeskolen vil jeg gerne pe5 Kf8ge Gymnasium, og efter det flytte ind til Kf8benhavn. Jeg vil gerne ve6re noget inde for modebranchen. Specielt model og redaktf8r for et mode magasin. Min mail er:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.