En nøgen kage…


Melissa skal giftes i morgen og ville rigtig gerne have en bryllupskage med friske blomster på. Jeg har det svært med friske blomster på kager, så vi aftalte, at jeg skulle lave en “nøgen” kage og så ville hun få sin blomsterhandler til at binde nogle blomster-ranker som kan ligges på kagen i sidste øjeblik.


Blomsterne er blå-lilla statiser, jeg håber jeg har ramt farven bare nogenlunde…

Kagen består af mandelbunde som er lagt sammen med skovbærfromage og tranebærfromage. Fromagerne er lavet med neutral fromagepulver, som dybest set bare er sukker og gelantine. Skovbærrerne fik et kort opkog med en smule rørsukker og et skvæt citronsaft, hvorefter jeg gav bærrerne en tur med stavblenderen. Den kolde bærpure blev vendt i den neutrale fromage. Tranebærfromagen er lavet efter samme princip, tranebærrerne røg i gryden med sukker, appelsinsaft og en smule stødt ingefær og da de var faldet sammen fik de også en tur med stavblenderen.

Nu må jeg hellere komme videre, for jeg skal “underholde” til en polterabend i morgen. Jeg har bagt en mudcake med marcipanbund som bruden og hendes veninder skal dekorere… så jeg må hellere få tegnet et par designforslag og fundet lidt forskelligt værktøj frem. Det skal nok blive sjovt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

 1. Tror det bliver rigtig flot med friske blomster. Har før set det brugt på rullupskager! 🙂 – man kan jo også få spiselige blomster hvis det er!! 😉

  Dine kager er SUPER flotte, har sjældent set noget så flot, ER du udlært konditor el. lign?

 2. Fak for de rosende ord Helle, men jeg er bare hobby-kage-dekoratør og ikke uddannet konditor. Det er rigtigt at man kan få spiselige blomster, de fleste blomster man køber hos blomsterhandlere er dog sprøjtet hæftigt, og ikke beregnet til fødevarer.

 3. Jeg må også sende et par rosende sætninger din vej. De er virkelig flotte dine kager! Jeg har stor respekt for håndværk af den art.

  Nu har jeg travlet nettet igennem, for at finde netop sådan en kage som denne på billedet her. 3 lag firkantet og uden pynt andet end bånd. Der er lang tid til jeg skal giftes, men er allerede begyndt at overveje, om jeg skal begynde at øve mig, og lave kagen selv.

  Må jeg spørge hvilke størrelse forme du har brugt, hvor mange mennesker kagen er til, og hvor meget sugar paste der skal bruges? Det er faktisk det sidste jeg er mest betænkelig ved, for det skal jo gerne se ordentligt ud!

  Laver du kager på bestilling?

  Mange hilsner fra Tine

 4. Undskyld at jeg først svarer nu Tine. Kagen består af en 15 x 15 cm, 1 20 x 20 cm og 1 25 x 25 cm. der er kage til ca. 60 personer. Jeg vil tro jeg brugte ca. 2 kg. sugarpaste ialt til kagen.

 5. Camilla Hansen

  Jeg vil gerne lave en prøvekage, og også en firkantet som denne her – men har du lagt noget mellem kagelagene eller er kagerne bare stablet direkte ovenpå hinanden?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.