Det gode brød

Karen spurgte efter en opskrift på mit brød. Hm… det er ikke sådan lige at give for jeg bager meget på lyst og gefuhl, men udgangspunktet er denne opskrift:

250 g surdej (eller gær på størrelse med en ært)
½ l vand
750 g mel (hvede, durum, boghvede, kastanje, graham, spelt eller hvad du har… )
½ spsk. salt

Dejen rører jeg i røremaskinen, den er lidt på den våde side, men ikke sjask våd. Når dejen er æltet grundigt og længe så ryger den til hævning enten et par timer på køkkenbordet, eller lidt længere i kælderen og hvis ikke jeg har tid til det, så kommer den i køleskabet til dagen efter. Når dejen er hævet så kommer jeg den forsigtigt ud på et meldrysset bord og former den til en spændt kugle, – som fru Plum har lært os, og kommer den i en meldrysset hævekurv. Nu skal brødet hæve igen, du vælger selv hvordan, men det skal blive ca. dobbelt størrelse. Når det er hævet færdigt, vender jeg det ud på en brændvarm bagesten og stiller det i ovnen ved ca. 225 grader i 40-45 min.

Brødet fra forleden var bagt med hvede-, spelt- og kastanjemel og smagte forrygende.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

 1. Orv.. nu vil jeg tænke på hjemmebagte fristelser hele vejen ned i Føtex brød afdeling..

  Kastanjemel?

  • joda, Alf Snabel har det ikke se5 ve6rst snart skal vi kanskje ut og stave nanevt hans korrekt og, men ff8r den tid se5 tror jeg at litt tid skal tildeles warcraft eller annet rts-spill

 2. hæ-hæ tænkte nok, at nogen kunne blive fristet 😉

  Kastanjemelet har jeg købt med hjem fra Frankrig, – tænkte at det også ville være godt i kager, men mon ikke du kan finde det på nettet, i en helsekostbutik eller i SuperMarco (det italienske supermarked i Sydhavnen)

  • Hehe, det hender jeg nsker meg en syinlg sykdom. En som gj r at folk skj nner at jeg g r hjem og m legge meg og sove i 12 timer helst i strekk. Mellom ha hatt en depresjon kjapt etterfulgt av sarkoidose (autoimmun, multisystem-sykdom “ingen” har h rt om) hender det jeg nsker meg et brukkent ben eller to. Det varer bare selvsagt til jeg treffer p noen med brukne ben og jeg innser at det er inmari vondt. Da er det kanskje greiere slite med den diffuse plagen “fatigue” selv om man kjapt fremst r som rets hypokonder !

 3. Anonymous

  Hej Pia!
  du skrev noget om at der skulle øl i, men det står der ikke i opskriften. Kan man skifte vandet ud med øl?
  Kh Anni

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.