2 bryllupper, 1 konference og 1 is…

Så har køkkenet bestået første test; jeg har lavet 2 bryllupskager og en “almindelig” kage til i går. Ovnen bager perfekt, er dejlig stor, så jeg helt uden problemer kan bage høje kager i to lag. Køkkenbordet er så stort at jeg kan line kagerne op ved siden af hinanden, så jeg kan fylde dem alle i en arbejdsgang. Og da jeg skulle overtrække, var der masser af plads til at rulle ud på, selvom jeg havde kagen og pynten stående ved siden af. Selv Myndlingen, som blev frokost sulten undervejs var der plads til…


Maja og hendes udkårne ønskede sig råhvid klassisk romantik. Så jeg fik lejlighed til at bage i mine hjerteforme. Kagerne er hhv. 20 cm, 25 cm og 30 cm og der skulle være rigelig kage til de ca. 60 gæster. På topkagen står deres forbogstaver “præget” i guld. Jeg har brugt Funky Letters fra FFM cutters til at udstikke bogstaver og dato, og de er altså fantastiske. Bogstaverne har jeg efterfølgende malet med spiselig guld pulverfarve rørt op i smeltet kakaosmør. Blomsterne er lavet med en ejektorudstikker fra PME cutters og dem bruger jeg rigtig tit.


For lidt mere end en månedstid siden fik jeg en mail på Facebook fra cykelsønnens gymnasiekæreste, som skulle bruge en bryllupskage til sin mor, som skulle giftes. Selvom jeg allerede havde sagt ja, til at lave hjertekagen, så kunne jeg ikke sige nej, og da der kun var tale om en kage til 25 personer, så var opgaven overkommelig…


Så vi aftalte at bunde og fyld blev det samme som i den anden kage, nemlig en blanding af lette luftige lagkagebunde og god chokoladekage lagt sammen med jordbærfromage og limemousse. Alle kagerne er overtrukket med en blanding af marcipan og sugarpaste, dels for smagen og dels for at få et cremefarvet look.

Nøgleordene for den lille bryllupskage var; moden romantik… så jeg genbrugte gittermønsteret på siden af kagen (denne gang dog med perlemor-sukkerkugler) og lod en krans af store lyserøde roser omkrandse parrets gyldne forbogstaver. Gittermønsteret er let at lave med en præger fra Patchwork cutters.


Weekendens sidste kage også den kedeligste… Sukkerprint fra Kagekompagniet på en hvid kage omkrandset af en icing bord. Indholdet er det samme som i de andre kager, godt man kan bage på forhånd og at jeg kunne fylde på samlebånd…


Kagen var til den lokale vælgerforening, der holdt konference for kandidaterne til det kommende kommunalvalg.

Efter en lang dag med politik, var det skønt at komme hjem til familien, som havde lyst til at spise ude. Vi kørte til København og slog følge med cykelsønnen og hans kæreste og fik det skønneste græske måltid på Kreta, som ligger på Jagtvej tæt på Nørrebros Runddel. Godt mætte måtte vi lige et smut forbi Sankt Hans Torv og en af de bedste isbutikker i byen. Deres pæresorbet er fantastisk og de har også en skøn strawberry cheesecake is og så kan man få brownies, marshmellows, vingummi, oreos mm. blandet i sin is, så i går stod den på pæresorbet med brownie og blodappelsinsorbet med marshmellows mmmmmm…

God weekend, jeg vil nyde resten af min.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Comments

 1. Jeg overvejede tidligere på sæsonen, at bestille kage til Bjørnen, nu når han blev færdig, men ved nærmere eftertanke kom jeg frem til, at det nok lige var i overkanten til to personer;)

  Jeg ønsker mig sådan en kage med mørkerøde roser og guldbogstaver. Behøver man at skulle giftes først?

 2. Hej Pia

  Super flotte kager – som altid 🙂 Hvilket forhold blander du sugarpaste og marcipan, for at få den flotte overflade? Jeg har prøvet, men det bliver meget grynet at se på…

  Hilsen Jannie

 3. jannie, jeg bruger overtræksmarcipan og blander 50/50.

 4. Smukke kager!!

  Den isbutik lyder da bar lige som noget for mig- herovre er det mest “eksotiske” Paradisis, men det er nu heller ikke at kimse af..

 5. Jättefina tårtor allihop! Jag älskar dina rosor.

 6. Jeg er altså totalt målløs over dine kager 🙂

 7. Hej KK 🙂

  Det må være dejligt med så meget ros 🙂 og det er også velfortjent.. Det er godt flot arbejde.. Men hvordan får du dine bogstaver og tal så flotte og intakte?? Mine sidder fast i spidserne.. Har du en hemmelighed??

  Hilsen Betina

 8. Betina, mine bogstaver driller også ind i mellem, så må man bare forsøge igen. Ofte synes jeg det går lidt lettere hvis jeg bruger flowerpaste og lader det tørre lidt op inden jeg stikker ud.

 9. Benedicte

  Hej Kagekonen:)

  Først og fremmest: Wow! Du er da bare for dygtig:) Jeg er meget imponeret:)

  Jeg har et spørgsmål ang. de små blomster du sætter på bryllupskagerne. Hvordan får du dem til at sidde fast? Er et let tryk nok eller hvad er hemmeligheden?:)

  Mvh Benedicte.

 10. Benedicte, jeg bruger tylloselim.

 11. Benedicte

  Okay. Tusinde tak for det hurtige svar:)Kan små blomster laves af sugarpaste, eller skal man bruge flowerpaste til blomster? Har du nogen erfaring med om sugarpasten fra Panduro Hobby er ligeså godt som det der købes i rigtige kagebutikker?

  Mvh Benedicte.

 12. Hej.

  Sikke nogle flotte kager. Du er virkelig dygtig. Hatten af for dig:)

  Jeg har et par spørgsmål ang. dine lag kager. Kan kagerne fyldes med mousse dagen før kagen skal spises, eller bliver det bedre hvis moussen først lægges ind samme dag? Og kan sugarpaste lægges på dagen før?

  – Lisa.

 13. Hej.
  Jeg er lidt interesseret i, om det mon er muligt at få din opskrift på limemousse, som du beskriver, at du har lagt een af de ovenstående kager sammen med?
  Jeg synes ikke, jeg kan se link til den nede i etiketterne.
  Jeg skal nemlig lave en stor kage til min 35 års fødselsdag, og jeg tænkte, at det kunne være friskt at lægge den sammen med limemousse i stedet for den sædvanlige chokolade. Dog er mine kager slet ikke nær så flotte som dine.
  På forhånd tak.
  Mange hilsner
  Susanne

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.