Hvordan ved man om der er kage nok?

 

Mange spørger ofte om, hvordan man beregner, hvor stor en kage der skal laves. Det er svært at give et helt entydigt svar på bl.a. fordi der er så stor forskel på kager. Chokoladekager er ofte tunge og derfor kan man ikke spise helt ligså meget som hvis der er tale om en klassisk othello-lagkage. Der bliver også ofte spist mere kage, hvis den serveres om eftermiddagen til reception end, hvis den serveres om aftenen som afslutning på et måltid mad.

Jeg bruger dog selv den tommelfingerregel at et stykke kage ca. er 5 x 5 cm (200 cm3) hvis kagen er ca. 8 cm høj. Så er resten matematik… så vidt jeg husker, er det noget med radius i anden gange pi gange højden divideret volumen for det enkelte stykke, tror jeg nok at det var… Dem der kender mig godt vil vide, at matematik bestemt ikke er min stærke side. Derfor har jeg lavet et skema for runde og firkantede kager.


Alle andre forme fylder jeg med vand, så jeg kan se hvor meget de rummer. Hvis en form f.eks. rummer 2,1 liter, så hedder regnestykket 2100/200= 10 stykker kage, det regnestykke kan jeg lige klare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
 
 
 

6 Kommentarer

 • Hej

  Tænk at der fandtes en så fantastisk ting som dine smukke kager. Inspirationen er kommet over mig og familie, venner og kolleger bliver i øjeblikket væltet med kager for alt skal afprøves og smages.
  Jeg skal snart lave en bryllupskage (den ultimative test) og vil gerne lave en firkantet i 2 etager – facon som din “nøgne kage”, men hvilken størrelse vil du anbefale for de to firkanter. Der skal være kage til 32 personer.

   
 • Velkommen til katten. Hvis du laver en 15 cm. og en 20 cm. kage så har du rigeligt til 32 personer.

   
 • Anonymous

  Hej

  Sikke nogle smukke kager. Jeg vil også selv prøve om jeg kan lave vores bryllupskage. Jeg er også faldet for den “nøgne kage”, hvilke størrelser vil du anbefale til 65 personer?
  Skal der noget imellem lagene?
  Hvad bager du de firkantede i?

  Venlig hilsen Charlotte

   
 • Hej Charlotte og velkommen til. Til 60 personer ville jeg lave 3 firkantede kager på hhv. 15, 20 og 30 cm. Hver kage skal stå på et stykke kagepap eller en kageplade og i de bærende lag skal du stikke dyvler. Du kan se mere hos http://www.bakedecoratecelebrate.com kig under teknikker.

  Jeg har firkantede bageforme fra Invicta, men wilton laver også nogen, de er bare ikke så høje.

   
 • Anonymous

  Hejsa…

  Hvor laver du mange dejlige kager til inspiration…

  Denne fine tabel, skal jeg da regne med at de runde er det samme som hjerteforme?

  Mange hilsner Mette

   
 

Send en kommentar

påkrævet

påkrævet

valgfri


 
 
 
 

Nye kommentarer

 • Marianne: Hej. Jeg kan se at du i 2008 ledte efter en manual til din J…
   
 • Mette Pedersen: Hej. Jeg ville lige høre, da jeg gerne vil prøve denne k…
   
 • Anna: Hej Kagekonen! Har du nogen erfaring med mængder og bagetid…
   
 
 

Arkiver